Een aantal organisaties zijn in Syrie actief om te helpen met de aardbeving. Dit zijn alle goede organisaties om te ondersteunen in deze crisis. De links en korte uitleg staat hieronder:

MOLHAM vrijwilligers Team is een nonprofit, goede doelorganisatie die is gericht op het ondersteunen van binnenlandse ontheemden en vluchtelingen Syriërs in het noorden van Syrië en de aangrenzende landen.

De White Helmets reageren op de enorme aardbeving die Syrië heeft getroffen. Terwijl ze zoeken naar overlevenden en de doden uit ingestorte gebouwen trekken, hebben ze dringend behoefte aan ondersteuning.

Kurdish Red Moon Koerdistan’s doel is om zijn activiteiten uit te voeren in het licht van universele waarden en principes, met als doel hulpverlening te verlenen op internationaal niveau om het lijden in Koerdistan en waar dan ook te verlichten.

CADUS is een non-profit en onafhankelijke hulporganisatie met hoofdkantoor in Berlijn en regionale kantoren in Noord-Irak en Noordoost-Syrië.

Adopt a Revolution (AaR) is een Duitse-Syrische solidariteits- en mensenrechtenorganisatie die in 2011 is opgericht in het kader van de vreedzame opstand in Syrië en gezien de toenemende brute vervolging.

medico international ondersteunt al jaren organisaties in de getroffen gebieden. In Rojava zijn vrijwilligers van de Koerdische Rode Halve Maan bezig met het redden en verzorgen van gewonden in Kobane en Aleppo.

N.B. Deze lijst is tot stand gekomen ism Zusa Culture.