Een aantal organisaties zijn in Turkije actief om te helpen met de aardbeving. Dit zijn alle goede organisaties om te ondersteunen in deze crisis. De links en korte uitleg staat hieronder:

AHBAP is een vrijwilligersorganisatie die momenteel actief bezig is met het bieden van onderdak, voedsel en medische hulp aan degenen die zijn getroffen door de aardbeving in Turkije.

AKUT is een helemaal vrijwillige, niet-gouvernementele organisatie die betrokken is bij het zoeken, assisteren en redden van slachtoffers in het getroffen gebied in Turkije. U kunt rechtstreeks naar hun donatiepagina in het Engels gaan met de link hierboven.

De Turkse Mosaïk-stichting heeft het fonds voor noodsituaties na de aardbeving in Kahramanmaras opgericht om maatschappelijke organisaties ter plaatse te steunen die onmiddellijke hulp en middellange tot lange-termijnherstel bieden aan de overlevenden van de aardbeving.

Het AMAN-project gaat momenteel voorrang geven aan de behoeften van LGBTQ+-vluchtelingen in Turkije die zijn getroffen door de aardbevingen van 6 februari die het gebied verwoestten.

Action Medeor werkt als een noodapotheek en transporteert medicijnen, medische uitrusting of verband naar het crisisgebied binnen 24 uur. Op dit moment ook in Turkije.

MOLHAM Volunteering Team is een niet-winstgevende liefdadigheidsorganisatie die is gericht op het ondersteunen van binnenlandse verplaatsten en vluchtelingen in Noord-Syrië en de buurlanden.

N.B. Deze lijst is tot stand gekomen ism Zusa Culture.