Als je in Corona Tijden iemand wilt redden, moet je je eigen gedrag veranderen: tips?! Op deze pagina zie je hoe, je het virus het moelijker maakt om zich te verspreiden. Met een simpele daad, red je een mens dat anders ziek had kunnen worden. Hierbij een lijst van enkele Mensenreddende daden die je zelf kan doen:

  • Volg de instructies van de overheid en WHO (zie onderstaande links). Websites, zelfs deze, worden gemaakt door mensen, en sommige mensen willen geloven in nepnieuws of verdienen er geld mee. Wees kritisch op clickbaits, en kies de juiste bron voor je informatie, onze mensenreddende daden komen voort uit berichten van de WHO en overheden, bij twijfel over een nieuwsbericht, ga eerst op hun informatie af.
  • Was je handen vaak en telkens minstens 20 seconden lang. Wat dit leuker maakt, is tijdens het handenwassen na te denken over wie je helpt beschermen, door je eigen handen grondig te wassen. Of, volg het voorbeeld van Danial:
  • Schud geen handen. En ook geen high-fives! En ook geen boks. Handenschudden helpt het virus om van persoon tot persoon over te kunnen springen, dus dat niet doen, is een mensenreddende daad. Het geeft je ook meteen de kansen om een nieuwe manier van groeten uit te proberen, als de Namaste, de Buiging, de Kopknikker, de Legersaluut, de Bunnyear of de Beatrix-wuif.
  • Blijf zoveel mogelijk thuis. Daardoor verspreid je ook het virus niet per ongeluk, en bij Corona zie je het niet direct als je ziek bent. Of: Doe mee aan zelfverkozen self-quarantaine, vooral als je verkoudheidsklachten hebt. Zorg goed voor jezelf, en blijf in solidariteit geheel even uit de weg van ouderen, groepen mensen, en zieke mensen.